Silikon Kalıp Nedir ?
Silikon hammaddesi yapısı itibariyle birçok endüstriyel alanda kullanılmaktadır. Hobi sektöründe kalıp almak için kullanılan kalıp silikonu RTV2’dir. RTV2 kalıp silikonu bir döküm silikonu ve kürleşmeyi sağlayacak sertleştiricisi olmak üzere iki bileşenden oluşur.
Hobi sektöründe RTV-2 kalıp silikonu kullanım alanları;
- Taş tozu (kokulu taş tozu) döküm,
- Sabun döküm,
- Mum (Parafin) döküm,
- Polyester döküm,
- Alçı döküm,
- Beton döküm,
- Poliüretan (sıvı plastik) döküm,
- Epoksi reçine döküm,
- Kurşun vb. gibi metal dökümü.
Yukarıda sıraladığımız birçok döküm malzemesini, özelliklerini, boyanmasını, yapısını ilerleyen yazılarımızda tanıyacağız.
Silikon Kalıp Özellikleri ;
Hobi sektöründe bir objenin modelini almak için kullanılan silikon kalıptan beklenen öncelikle, pürüzsüz bir yüzeye sahip olması, hava kabarcığı barındırmaması, esnekliği beklenen seviyede olması ve uzun yıllar kullanılabilmesidir.
Bu sebeple Kurdelya olarak kalıbını aldığımız objenin hatasız olmasını, silikonu vakumlamadan kullanmamayı ve katkı maddesiz silikon kullanıp sertliğini 15 shore civarında tutmayı sağlıyoruz.
Ucuz Silikon Kalıp Nereden Alınır ?
Ucuz silikon kalıp diye bir şey ne yazık ki yoktur. Rtv silikonu ülkemizde üretilmemektedir ve ithal olarak gelmektedir. Bu sebeple hammaddenin fiyatı yüksektir. Piyasada bulunan silikon kalıpların fiyatlarının benzer olması beklenirken bazı firmalar ucuza sattığını iddia edip aslında sizlere vakumsuz, katkı maddeli kalıplar satmaktadır. Bu sebeple silikon kalıbın ömrü iyice kısalmakta ve kullanılmaz hale gelmektedir.
Silikon kalıp alırken parlaklığını, pürüzsüzlüğünü ve esnekliğini kontrol edip alabilirsiniz.
Silikon Kalıp Nasıl Kullanılır ?
Silikon kalıpları içerisine döküm yapmadan önce temiz ve tozsuz olduğunu kontrol edin. Döküm yapılacak malzemeyi prosedürüne uygun şekilde döküp donduktan sonra kalıbı yanlardan yavaş yavaş açıp ürünü içinden çıkarabilirsiniz. Bazı kalıplar özellikle büyük ve yüksek kalıplardan ürün çıkarımı biraz daha zordur. Fakat nasıl ve nereden çıkaracağınıza alışınca kolaylıkla artık ürünü alabilirsiniz.
Kalıplarınızı muhafaza ederken özellikle düz kalıplarınızı (çerçeve silikon kalıbı vb.) düz bir zeminde üzerine bir şey koymadan yapmanızı öneririz. Kalıplar konulduğu şekli muhafaza etme eğilimindedir ve bir ucu yamuk konulan bir kalıbın bir süre sonra o şekli aldığını görürsünüz.
Silikon Kalıp Nasıl Temizlenir ?
Silikon kalıpların temizliğini bulaşık deterjanı ve sıcak su kullanıp yapabilirsiniz. Dilerseniz bulaşık makinanızda da temizleyebilirsiniz.
Silikon Kalıp Modelleri ;
Kurdelya tasarım atölyesi olarak yılların verdiği tecrübe ile bünyemizde binlerce model silikon kalıp bulundurmaktayız.
3d silikon kalıp, kokulu taş kalıbı, çerçeve kalıbı, saksı kalıbı, bebek kalıbı, melek kanadında uyuyan bebek kalıbı, ponponlu bebek kalıbı, güllü kalp silikon kalıbı, melek kanadı silikon kalıbı, yılbaşı kalıpları en çok aranan silikon kalıp modelleridir.
Sitemizi ziyaret edip tüm modellerimize boyut ve fiyat bilgileri ile ulaşabilir ve sadece silikon kalıp değil birçok hobi malzemelerini de satın alabilirsiniz.
Kıbrıs’ta kalıyorum nasıl iletişime geçebilirsiniz
Merhaba,
Sipariş listenizi mail olarak iletirseniz, ağırlığa göre kargo bedelini hesaplayıp size dönüş yaparız.
epoksi dökümünde kullanacam nereden alabilirim fiyatı nedir.
Merhaba,
Kalıplarımızı http://www.kurdelya.com sitemizden online olarak alabilirsiniz. Epoksi, polyester, poliüretan, mum, beton, sabun, alçı, kokulu taş gibi birçok döküm malzemesi ile kullanılabilir.
Silikon kalıpta sıvı çamur kullanmak mümkün müdür ? Yani sıvı çamur tam olarak kurur mu ? Fırınlamada herhangi bir sorun olur mu ?
Merhaba,
Detaylara girebilecek kadar akışkan olan tüm malzemeleri döküm için kullanabilirsiniz. Kuruma süresi kullanılan malzemenin cinsine göre değişir. Genelde kokulutaş tabir edilen ve hızlı kuruyan alçı kullanılıyor, 30 dk içinde kalıptan çıkacak hale geliyor ürün. Oda koşullarında sıvı çamur için kuruma süresini maalesef bilmiyorum. Kalıplarımız 150 dereceye kadar fırınlanabilir.
Size nasıl ulaşabilirim ulaşmak için telefon numarası atar mısınız
Kestamit kalıpta neler kullanabilirim malzeme ne önerirsiniz sizden temin edebilirmiyim sağlıklı sonuç alabilmem için nasıl yardımcı olabilirsiniz
Merhaba,
Epoksi kalıpları kaç kere kullanılabiliyor ?
Merhaba,
Kalıpların kullanım ömrü 500 ila 1000 arasında değişir. Kullanılan döküm malzemesi bu sayıyı belirleyen en büyük unsur. Polyester gibi kürleşirken yüksek ısı üreten aşındırıcı kimyasallar kalıp yüzeyini zamanla bozduğu için kullanım sayısı azalır. Tam tersi alçı gibi malzemelerde ise 1000 döküme kadar ulaşılabilir. Epoksi uzun sürede donduğu ve aşırı ısı üretmediği için 700-800 gibi ortalama kullanım adetleri verir. Tabiki döküm malzemesi dışında kalıbın saklama koşulları, kullanım süresi gibi parametreler de sayıyı etkiler.
Merhaba,
Mum kalıplarının kullanım ömrüleri ne kadar caba?
Merhaba,
Mum kalıba çok zarar veren yada yüksek ısılı bir malzeme olamdığı için kalıp ömrünü çok kısaltmasını beklemiyoruz. Kalıpların ömrünü kullanım sayısı yada bekleme süresi ile ölçebiliriz. Mum dökümü için bir kalıbı modelin zorluğuna göre 500-1000 arası kullanılabilir. Ancak kullanılmasa bile saklama koşulları kalıp ömrünü kısaltır. Kalıpların uzun ömürlü olabilmesi için formu bozulmayacak düz bir yerde ve hava almayacak poşetlerde saklanması en doğrusu. Açık şekilde nem ve sıcağa maruz kalan kalıpların içerisindeki yağ zamanla uçar ve kalıp kuruyarak kırılgan hale gelir. Ortamın sıcaklığına ve nemine bağlı olarak, açıkta bekleyen kalıplar 8-9 aydan sonra kurumaya ve yırtılmaya müsait hale gelir. Doğru koşullarda saklanan kalıplar ise içerisindeki yağı muhafaza ettiği sürece 2-3 seneye kadar yırtılmadan kullanılabilir.
kolay gelsın. istedigimiz modelın kabını yapabılıyormusunuz.
Merhaba, Model çizim yada görseli ile beraber ölçüleri de iletirseniz, kontrol sağlayalım. Özel model siparişleriniz için 505 867 98 58 numaradan iletişim kurabilirsiniz.